terça-feira, 12 de novembro de 2013

Γυναίκες της χρονιάς 2011 - Αθλήτρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ
Η 23χρονη πολίστρια της εθνικής ομάδας πόλο ψηφίστηκε ως η καλύτερη πολίστρια στον κόσμο για το 2011. Είναι η τρίτη μεγάλη ατομική διάκριση σε ένα χρόνο για την παίκτρια της Βουλιαγμένης. Το καλοκαίρι πήρε τον τίτλο της MVP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη, ενώ τον Οκτώβριο της απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης στην Ευρώπη.

ΒΑΣΩ ΜΙΛΛΟΥΣΗ
Η 27χρονη αθλήτρια πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στη δοκό ισορροπίας, στην πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στο Τόκιο, και πήρε χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μάριμπορ, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου.


ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΥ
Η καταξιωµένη αθλήτρια, με μεγάλη παρουσία σε διεθνείς αγώνες την τελευταία πενταετία, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 13.950 στη δοκό ισορροπίας, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Γάνδης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ
Ηταν οι µόνες Ελληνίδες αθλήτριες στη συγχρονισμένη κολύμβηση που έλαβαν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης και η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι δύο πρωταθλήτριες έλαβαν μέρος σε τέσσερις τελικούς, ενώ κορυφαία διάκριση θεωρείται η 7η θέση της Δέσποινας Σολωμού στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΙΛΙΟΥ
Η Βαρβάρα Φίλιου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Βερολίνου. Πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που διεξήχθη στο Μονπελιέ της Γαλλίας, το Σεπτέμβριο.

ΖΕΤΑ ΦΟΥΝΤΑ
Η ιππέας πρωταθλήτρια εφήβων 2010 ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 1ου αγώνα πρωταθλήματος υπερπήδησης εμποδίων, στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Αναδείχτηκε νικήτρια στην κατηγορία Εφήβων, ύψους 1,35μ., αλλά και στην κατηγορία Ενηλίκων ύψους 1,40μ. Έχει λάβει μέρος σε δύο διεθνείς αγώνες, στο Jardy και στο Le Mans. Στο τελευταίο, κατέκτησε την 3η θέση, στην κατηγορία Ladies (ύψος 1,35).

Nenhum comentário:

Postar um comentário