segunda-feira, 18 de novembro de 2013

Γυναίκες της χρονιάς 2011 - Διεθνής Ελληνίδα

AΘΗΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
Απασχόλησε όλους τους κριτικούς της Μεγάλης Βρετανίας, όχι μόνο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της, αλλά κυρίως για τη βελούδινη φωνή της. Ο Τύπος ανά την Ευρώπη την έχει χαρακτηρίσει, ήδη, «Νέα Ελληνίδα Θεά». Τα τραγούδια της «Breath with me» και «Peeling apples» έπαιξαν στα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Βρετανίας, και όχι μόνο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΓΟΥΡΖΗ
Την 11η Σεπτεµβρίου 2011, η διαπρεπής συνθέτρια και αρχιµουσικός (η δεύτερη Ελληνίδα µαέστρος, µετά τον Δηµήτρη Μητρόπουλο, που διηύθυνε τη Φιλαρµονική της Νέας Υόρκης), παρουσίασε σε παγκόσµια πρώτη, στην Πλατεία Όπερας του Μονάχου, το έργο της «Time Zero», στο πλαίσιο συναυλίας µνήµης που διοργανώθηκε µε αφορµή τη 10η επέτειο της τροµοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

ΕΡΣΗ ΔΑΝΟΥ
Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Έρση Δάνου είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες. Ένα κινηματογραφικό γεγονός που αυξάνει σταθερά την απήχησή του σε θεατές που δεν μιλούν απαραίτητα τη γλώσσα μας, μια πετυχημένη οδός προβολής του ελληνικού σινεμά στην Αμερική.

ΕΡΣΗ ΔΑΝΟΥ

ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Τον περασµένο Νοέµβριο τιμήθηκε με το «Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας» από το Διεθνή Αυστριακό Οργανισμό «ALBERT SCHWEITZER», στη Βιένη, για την κοινωνική της δράση μέσω της εκπομπής της «Με αγάπη», στον ΑΝΤ1. Ήταν η μοναδική
Ελληνίδα που έλαβε αυτή την τιμή.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ
Η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός Μαρία Μενούνος, η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από σύσσωμη την οικογένεια του Προέδρου Ομπάμα, συγγραφέας του βιβλίου «The EveryGirl's Guide to Life», τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική της δράση από το Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Η ζωγράφος ήταν επίτιμη προσκεκλημένη του National Museum of Women in the Arts - Εθνικού Μουσείου Γυναικών στις Τέχνες, στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία των 25 ετών από την ίδρυσή του, με το έργο της Double Ferrari Formula One, διαστάσεων 110x90.

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η νεαρή ηθοποιός με τη διεθνή καριέρα κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των υπεύθυνων του έγκυρου κινηματογραφικού site IMBD, όταν πρωταγωνίστησε με τον Τόμπι Τζόουνς στο θρίλερ «Berberian Sound Studio», ενώ πρόσφατο διαδικτυακό γκάλοπ την ανέδειξε περισσότερο ερωτική και από την Αντζελίνα Ζολί!

ΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΦΙΝΓΚΤΟΝ
Το site της, Huffington Post, κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή της αναγνωσιμότητας τους New York Times και πλέον διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό της Αμερικής. Τώρα, η πολυσχιδής Ελληνίδα, αφού έθεσε σε λειτουργία τη γαλλική εκδοχή του site, ανακοίνωσε ότι έχει επίσης την πρόθεση να δημιουργήσει έναν ιστότοπο στη γενέτειρά της, την Ελλάδα.

Nenhum comentário:

Postar um comentário